top of page
knoppadam

Stellar Blade jihokorejská videohra, která dobývá svět



Stellar Blade

Ve zbrusu novém příběhovém akčním dobrodružství Stellar Blade na PlayStation 5 visí budoucnost lidstva na vlásku.

Země zpustošená podivnými tvory byla opuštěna a zbytky zdecimované lidské rasy uprchly do kolonie ve vesmíru.

Po cestě z kolonie dorazí členka 7. výsadkového oddílu EVE na zpustošené zbytky naší planety s jasným úkolem: zachránit lidstvo tím, že získá Zemi zpět od Naytibů – zlovolné síly, která ji zdevastovala.

Ale jak se EVE potýká s jednotlivými zástupci Naytibů, skládá průzkumem v ruinách lidské civilizace dohromady záhady minulosti a začíná si uvědomovat, že její poslání nebude zdaleka tak přímočaré. Ve skutečnosti není téměř nic tak, jak se zdá…


Stellar Blade je akční RPG exkluzivita pro konzoli Playstation 5. Videohru má na svědomí jihokorejké studio SHIFT UP Corporation.


SHIFT UP Corporation

je jihokorejské herní vývojářské studio a vydavatel se sídlem v Soulu. Založil ji v prosinci 2013 umělec Kim Hung Tae za účelem vývoje mobilních titulů pro jihokorejský trh. Studio se stalo známým díky mobilnímu titulu Destiny Child.


Destiny Child je mobilní hra pro platformy Android a iOS. Obsahuje bitvy v reálném čase a naverbovatelné postavy.Řadí se do žánru s názvem Gacha.





Shift Up vlastní dceřinou společnost s názvem Shift Up Second EVE Studio, jejímž účelem je vyvíjet konzolové a PC AAA videohry. Její první projekt, Stellar Blade, byl oznámen v roce 2019. V roce 2021 společnost Sony Interactive Entertainment koupila marketingová práva na hru a oznámila, že se v roce 2022 stane jejím vydavatelem.


Kontroverze

Tento poněkud zvláštní příběh nabral na síle pár týdnů před vydáním, když vývojáři Stellar Blade zveřejnili přehled hry nadcházejícího akčního titulu během události State of Play. Přestože se zdánlivě jednalo o docela standardní trailer vydaný během docela jednotvárné prezentace, reakce na toto video jasně ukázaly, že poměrně hodně lidí se rychle zamilovalo do vysoce sexualizovaného designu hlavní postavy EVE.


Pokud to není váš první den na internetu, pravděpodobně vás nepřekvapí, když uslyšíte, že hráči zanechávají nadšené i znechucené komentáře o vysoce sexualizované ženské postavě. Ostatně, není to poprvé, co taková hra představuje stylizovanou a sexualizovanou ženskou postavu jako hratelnou protagonistku. Bayonetta, Lollipop Chainsaw, NieR:Automata a franšíza Dead or Alive jsou docela pozoruhodnými příklady tohoto často používaného designového trendu a Stellar Blade se některými z těchto titulů jasně inspiroval.



To dotlačilo vývojáře ke změnám a cenzuře. Návrhy kostýmů pro EVE se mění. Někteří fanoušci tvrdí, že změny byly požadovány společností Sony v reakci na negativní kritické reakce na marketing hry ze strany západních kritiků, kteří věřili, že návrhy postav byly plánovaně sexistické.


EVE



EVE je členkou Eve Defense Force a hratelnou protagonistkou Stellar Blade.


EVE pochází z mimozemské kolonie, kde se ukrývá lidská rasa, a příchod EVE na Zemi je katastrofou. Když 7. výsadková četa zahajuje operaci s cílem získat planetu od Naytiby, zuřivý překvapivý útok zanechá její jednotku zdecimovanou. Vzhledem k tomu, že šance na přežití jsou pevné, je EVE zachráněna mrchožroutem jménem Adam, který ji zavede do Xionu, posledního přeživšího města na Zemi. S pomocí Adama a později inženýra jménem Lily EVE přísahá, že bude pokračovat ve svém poslání: úplné odstranění Naytiby.


EVE, označovaná přeživšími obyvateli Xionu jako „Anděl“, prozkoumává zrádné území a téměř na každém kroku odkrývá další jeho překvapení. A jak to dělá, je zřejmé, že čelí mnohem víc než jen bitvě proti impozantní nepřátelské síle. Její hodnoty a vše, čeho se do této chvíle držela věrná, budou zpochybněny.


K propagaci hry také prispěla známá Jihokorejská zpěvačka BIBI a to písní a videoklipem s názvem „Eve“. V behind the scenes BIBI prozradila, že je hráčka na konzoli Playstation a že si hru velmi užijeme.












0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Komentarze


bottom of page